Home | Alle gedichten | Zoeken | Insturen | Auteurs | Chatten | Favoriet


Het gedicht 'een knuffel' valt onder de categorie Geluk.
Het is geschreven door Holemans TIM op 19 oktober 2002

een knuffel

Een knuffel is zo fijn
een knuffel voelt zo goed
een knuffel omdat het mag
en niet omdat het moet.

Een knuffel geeft je warmte
van twee armen om je heen
even met zijn tweetjes
even niet alleen.

Een knuffel hoeft helemaal niets te kosten
ja, een minuutje van je tijd
maar het geeft je zoveel kracht
om weer door te gaan in de strijd.


Holemans TIM


De volgende reacties zijn op dit gedicht binnen gekomen.


door: Maureen op 14 januari 2009 om 15:15
Jeetje! Waar maken jullie je druk om? Ik vind je gedicht mooi! Maar als het niet van jou is, zet dan wel de echte naam eronder. Ze moeten niet zo seuren, Ik vind het super!

door: Peter Habermehl op 11 december 2008 om 01:01
De eerste 2 coupletten lezen lekker weg, maar zijn niet echt origineel, dan wel de moeite waard. Het laatste couplet is ronduit ruk. Een gedicht hoeft niet geniaal te zijn, maar dan moet het of mensen raken, of grappig zijn. Dat is allebei niet gelukt, jammer. En als je dit hebt gejat is het helemaal dom, jat dan een goed gedicht. Ik heb ook geprobeerd om "serieuze" gedichten te schrijven, ook niet gelukt, heb het daarom over een andere boeg gegooid. Misschien een hint?

door: Gromus op 28 november 2008 om 10:24
Norbert stelt goede vragen, inderdaad: welke "strijd"? De dagelijkse strijd tegen acne? Psoriasis? Endeldarmschimmels? Ik bedoel maar: allemaal zeer gerechtvaardige vormen van strijd, waar een knuffel (of een een stuk Geldersche Rosworst) inderdaad best wel ‘s bij zou kunnen helpen. Maar zoals ook grote dichters als de broeders Hurmko & Hurko Klemklopper (toevallig beiden lijdend aan zowel Psoriasis als wel endeldarmschimmels) al vaak hebben aangestipt: een gedicht mag gerustl bol staan van de meest geschifte verbeeldings-diarree, maar enige band met de realitiet blijft noodzaak, de lezer verdient af en toe wat uitleg, zelfs wanneer het een ‘gedricht’ (leuke vondst wel he? Samentrekking van ‘gedicht’ en ‘gedrocht’, jaja, ik schud ze zo uit m’n mouw!) als dit mierzoete naar GFT-bakken in de zomer ruikende rijmelding betreft, waarover de bekende litteraire criticus Bari Kokkelsmoel Rukbek gisteren nog zei: “lui die dit soort kutgedichten opschrijven zouden ze aan hun ballen in de douche moeten opknopen”, aldus Bari Kokkelsmoel Rukbek, die bekend staat om boude en schokkende uitspraken, reden ook waarom hij al eeuwen geen publicatie heeft weten te publiceren in iets anders dan obscure periodieken als bijvoorbeeld het driejaarlijks tijdschrift voor Dyslectici. Kortom: alles dat een komma van een punt weet te onderscheiden en “hun” en “zij” meestal correct toepast is het erover eens: dit ding hierboven is een onnoemelijk kutgedicht.

door: norbert op 27 november 2008 om 11:02
Mag ik vragen over welke strijd we het hier hebben? Zijn dit Griekse soldaten die aan het "knuffelen" zijn? Verder denk ik dat Hurko geen echte naam is, ik heb hem nogtans niet eerder gehoord.

door: Gromus op 26 november 2008 om 17:11
jessis, wat een zoete troep, m'n vullingen ploppen spontaan uit m'n kiezen, ik zou hier graag met de woorden van mijn leermeester Hurmko Klemklopper op willen reageren: "Een dichter is hij, die raast, tiert en schopt / tegen de poorten van "Fort 't Goed Fatsoen" / Hij die zoetjes rijmend door de dagen sopt / zou beter 's de afwas doen"

door: monika wolters op 18 mei 2008 om 19:11
erg mooi gedicht

door: chrisje op 28 juli 2007 om 15:59
Van mij krijg je al een dikke knuffel voor dit mooie gedicht Groetjes xxx

door: laura op 4 juli 2007 om 11:42
jongens waar maken we ons druk om???? Als ik een mooi gedicht zie schrijf ik hem ook over. Gewoon om ze te bewaren omdat sommige gedichten te mooi zijn om te vergeten! Forget it and go on Tim!!!

door: Gabrielle op 24 februari 2007 om 17:16
echt wel mooi ! xx

door: Jesse op 16 januari 2007 om 15:39
Mooi hoor, maar heb je die niet gewoon ergens uit een boekje ofzo? ik kwam hem ook al eens een keer tegen op een kaartje. zet er dan tenminste de naam van de echte schrijver bij. groetjes en een dikke knuffel JESSE<- Vorige pagina | Volgende > Plaats reactie

© LeukeGedichten.nl                                                                 Disclaimer | FAQ | Contact